ДНК тест показа кой е бащата на бебето на Габриела, обвинена в убийството на Пейо Пеев

0

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова – Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от ДНК анализ, съобщи самият ексдепутат за БНТ. Той заяви още, че се притеснява от решението на съда да освободи Габриела под домашен арест и хипотезата тя да гледа двете деца. Според него Славова не е психически стабилна и би могла да навреди на децата.

За казуса с Велико Минков стана ясно веднага след убийството на Пейо Пеев. По думите на бившия депутат от ПП той е имал връзка с Габриела Славова, докато тя е била разделена с Пеев. Двамата отглеждали голямото ѝ дете и планирали свое. След като тя забременяла обаче прекратила контакт с Велико Минков. Малко преди да роди Габриела Славова-Пеева се омъжила повторно за Пейо, в чието убийство е обвинена. Така Пеев става законен баща и на двете деца.

Според приятели на убития Пейо Пеев той не е получавал редовен достъп до детето си и това е една от вероятните причини да се съгласи на повторен брак с Габриела Славова.

Малко преди убийството Велико Минков е потърсил съдействие от Пейо Пеев за установяване на бащинството на детето му и Пеев се е съгласил да съдейства, казва още той. След ареста на Габриела Славова-Пеева и майка ѝ Красимира Трифонова, двете деца са дадени за отглеждане при майката на Пейо Пеев.

Междувременно Минков заведе дело за бащинство за малкото дете на Габриела Славова-Пеева. Първото заседание е насрочено от съда в Бургас на 14 май. „Очаквам смели действия от страна на на съдиите и с привременни мерки да ми дадат детето за отглеждане“, коментира той.

„Съдийката каза, че майчината грижа била незаменима за децата. Определено съм притеснен за извършването на ново престъпление. Защото ето – ако ѝ дадат децата, искам да попитам каква е тази незаменима майчина грижа? Вземете примера с Кристина Дунчева от Сандански, която уби двете си деца на 5 и 3 годинки с над 30 удара с нож, защото мразела баща им и искала да му отмъсти. И в експертизите се казваше, че тя е вменяема и просто имала личностно разстройство, което е аналогично и с Габриела. Тя е абсолютно вменяема, според мен има нарцистично личностно разстройство. С каква увереност казват съдиите, че няма да извърши друго престъпление, особено когато намекват, че трябва децата да са при нея? Аз се притеснявам за моя син, притеснявам се и за другото момче, което, въпреки че не е мой син, аз си го обичам много. Притеснявам се, защото Габриела, самата тя и защитата ѝ казаха, че тя не е в добро психично състояние. Как така тя – прекарала инсулт, и в лошо психично състояние, ще гледа тези две деца под домашен арест?“, заяви Минков.

По думите му в момента двете деца се отглеждат при прекрасни условия от майката на Пейо Пеев и нямат тежки здравословни проблеми, както твърди Пеева. „Децата са в прекрасно състояние, абсолютно категорично. Трябва да питате и социалните, те ще го потвърдят, убеден съм. Малкото дете, моят син, си вика, пее прекрасно. Тези твърдения на Габриела, че има някакви проблеми с ларинкса, няма никакви индикации за това, така че с радост мога да кажа, че децата са си абсолютно добре, в сигурна среда, добре отглеждани и определено е заменима тази майчина грижа, която мисля, че Габриела е неглижирала в това отношение децата“, заяви Велико Минков.

Прегледана: 29310

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече