Задържаха председателя на Национално движение „Русофили“ – Пловдив

0

Задържаха председателя на Национално движение „Русофили“ – Пловдив Златомир Дьовленски. Той е бил задържан от ДАНС днес преди обед в централата на градската организация на БСП, потвърди за БНТ депутатът и секретар на парламентарната група „БСП за България“ Иван Петков. От офиса на движението са били иззети и документи.

Все още няма яснота защо е задържан Дьовленски.

„Арестът е бил извършен по брутален начин с разбиване на врата на жилището му в кв. Коматево в 5:30 часа тази сутрин“, това разказа пред Радио Пловдив депутатът от „БСП за България“ Иван Петков, като се позова на разказ на майката на Дьовленски.

По-късно през деня арестуваният бил доведен от служители на ДАНС в централата на БСП в Пловдив, където Златомир Дьовленски има офис в качеството си на председател на Национално движение „Русофили“.

Там в негово присъствие са правени проверки, но не е ясно дали са иззети документи или други неща, каза Петков. Той не е успял да разговаря със задържания, само бил информиран, че той ще бъде отведен в ареста на ул. „Петко Д. Петков“ в Пловдив.

„Единствено разбрах, че на Златомир Дьовленски е повдигнато обвинение от Окръжната прокуратура в Пловдив, но отказаха да ми съобщят за какво е обвинението“, уточни пловдивският депутат от БСП.

В момента адвокат от София пътува към Пловдив, за да поеме защитата на Дьовленски и тогава ще има повече яснота по случая, коментира Иван Петков.

От сайта на община Родопи е видно, че той работи там като младши експерт в отдел „Координация и проекти“. Златомир Дьовленски е и докторант в Пловдивския университет, както и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за депутат от БСП за България през 2022 г.

Прегледана: 12925

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече