От 1 септември: Достъпът до част от новините на сайта „Дневник“ става платен

0

От 1 септември част от съдържанието на “Дневник” ще бъде достъпно с абонамент. Това е промяна в бизнес модела на изданието, който отново ще включва приходи от читатели. Тази седмица започва и кампания “Дневник” – за по-ясна картина”, която ще представи възможностите за абонамент и специалните промоционални условия и цени.

“Дневник” ще бъде първата новинарска онлайн медия в България, която ще предложи абонамент – тенденция от последните години не само на глобалния медиен пазар, но и в Източна Европа.

“Бизнес моделът на „Дневник“ досега разчиташе само на рекламни приходи, които да издържат нюзрума и развитието на дигиталните продукти. С въвеждането на дигиталните абонаменти се обръщаме към читателите си. Вярваме, че информацията на „Дневник“ им дава стойност, и разчитаме да подкрепят създаването й”, коментира Галя Прокопиева, изпълнителен директор на “Икономедиа” (издател на “Дневник” и “Капитал” – бизнес медията, която също предлага дигитален абонамент). Тя посочва като “най-голяма полза от промяната това, че медията може да се фокусира изцяло върху интереса на читателите, който ще бъде измерван от желанието им да се абонират и от ангажираността им с темите, които журналистите предлагат”.

Абонаментът за “Дневник” ще дава достъп до всичко – новините с обяснение и анализ, позиции и прогнози, интервюта, репортажи, коментари, два специални бюлетина, ключ за 23-годишния архив. Абонатите ще четат сайта с лимитирана реклама, ще имат аудиовариант на статии и ще могат да подаряват достъп до статии – да ги “отключват” за читатели без абонамент.

“За нас най-добрата оценка от читателите е, че “Дневник” им дава сигурност – такива отговори получихме от тях в последното проучване на аудиторията ни. Те са спокойни, че информацията е достоверна, но научават и какво е станало преди новините и какво следва. Помагаме им и да имат ориентир, и да си изградят позиция. Читателите, които се абонират за “Дневник”, ще подкрепят качествената журналистика и развитието й, ще подкрепят и мисията ни всички да имат достъп до проверени новини”, каза Велислава Попова, главен редактор на “Дневник”. Тя обясни, че продуктът “Бързи новини” ще остане със свободен достъп, а за абонатите се разработват и допълнителни услуги.

В промоционалния период всички читатели ще могат да се абонират на цени от 6.60 лева/месечно, като имат избор между три оферти – за “Супер Дневник” месечен или годишен и за “Супер Дневник + Клуб” годишен. Специални цени има и за абонатите на “Капитал”. А условията, при които читател се абонира до 31 юли, могат да останат за него завинаги.

Повече за абонамента в “Дневник” –тук.

Прегледана: 8805

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече